Printati aceasta pagina

Alerte

feb 27, 2023

Informații pentru virarea burselor studenților străini și etnici români, admiși pe locuri de buget cu bursă


Studenții străini și etnici români (Republica Moldova, Albania, Ucraina etc.) care au fost admiși pe locurile de români de pretutindeni vor beneficia de bursă doar dacă ocupă un loc de buget cu bursă, conform scrisorii sau ordinului de acceptare la studii, emise de Ministerul Educației. 

Pentru virarea burselor, studenții străini și români de pretutindeni (Republica Moldova, Albania, Ucraina etc.), admiși pe locuri de buget cu bursă, înmatriculați în anul I, studii de licență, masterat sau doctorat, trebuie să deschidă un cont bancar la o bancă din România. Bursele nu pot fi virate în contul altei persoane.
Menționăm ca nu este necesar să completați o cerere pentru bursă, listele cu studenții străini bursieri sunt transmise de Direcția Școlaritate. 

Studenții străini și români de pretutindeni (Republica Moldova, Albania, Ucraina, Macedonia etc.), admiși pe locuri de buget cu bursă, înmatriculați în anul I, studii de licență, masterat sau doctorat, care nu au completat formularul online cu datele necesare pentru virarea bursei (CNP, Cod IBAN etc.) o pot face și în perioada: 3 – 9 aprilie 2023

Studenții bursieri care nu transmit datele necesare pentru virarea bursei vor primi suma alocată doar după ce vor furniza datele unui cont bancar la o banca din România, unde sunt titulari.