Printati aceasta pagina

Ştiri

sep 20, 2022

„Comunicarea strategică în contextul securității și apărării” - ediția 4 | 19-23 septembrie 2022


Comunicarea strategică - rol dominant în noul ecosistem 

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA București și Chestor de poliţie, conf.univ.dr. Cătălin ANDRUȘ, directorul Colegiului Naţional de Afaceri Interne, au deschis, luni, 19 septembrie 2022, prima zi a cursului „Comunicarea strategică în contextul securității și apărării” (Strategic communication in the context of Security and Defence). 

Aflat la a patra ediție, evenimentul „Comunicarea strategică în contextul securității și apărării” (Strategic communication in the context of Security and Defence) se desfășoară la București, în perioada 19-23 septembrie 2022, fiind organizat de către Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” / Ministerul Afacerilor Interne, Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Center for EU Communication Studies și Institutul de Intervenție în Conflict Edward M. Kennedy (Maynooth, Universitatea Națională din Irlanda), sub auspiciile Colegiului European de Securitate și Apărare (European Defence and Security College). 

Abordarea strategică a comunicării în contextul noului ecosistem dominat de tehnologie și influențat de competiția între marii actori globali, de digitalizarea intensivă, de proliferarea dezinformării online, precum și de diminuarea încrederii în instituțiile publice se numără printre subiectele principale aflate pe agenda celor cinci zile de curs. Încă din prima zi, lector univ. Flavia Durach, a atras atenția participanților asupra utilizării narațiunilor strategice ca arme în războiul informațional. 

Urmează patru zile încărcate pentru reprezentanții structurilor de decizie şi specialiști în comunicare strategică din cadrul statelor membre UE, instituţiilor şi agenţiilor UE, precum şi state terţe incluse în Politica europeană de vecinătate, participanți anul acesta la  „Comunicarea strategică în contextul securității și apărării” (Strategic communication in the context of Security and Defence).

 

 

 

 

Vezi toate ştirile