Printati aceasta pagina

Ştiri

mai 30, 2022

Lansare de carte - Bookfest, 4 iunie, ora 12.30


Sâmbătă, 4 iunie 2022, ora 12:30, editura comunicare.ro lansează volumul ”Problemele publice. O perspectivă comunicaţională”, semnat de Conf. Univ. Dr. Malina Ciocea, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.

În cadrul evenimentului de lansare vor lua cuvântul:

  • Prof. Univ. Dr. Nicoleta Corbu, director, Centrul de Cercetare în Comunicare
  • Conf. Univ. Dr. Elena Negrea
  • Conf. Univ. Dr. Mălina Ciocea
  • Moderator: Livia Szasz, director editorial, Editura Comunicare.ro

Vă așteptăm cu drag la standul editurii comunicare.ro - E01 (lângă scena Agora).

Cartea Problemele publice. O perspectivă comunicațională explorează istoria unui concept, problema publică, în diverse tradiții analitice. Miza secundară a lucrării este de a propune o mutație în teoretizarea problemelor publice: de la perspectiva constructivistă clasică la o perspectivă constructivistă comunicațională, în logica paradigmei mediatizării. Acest tip de analiză se concentrează pe acțiunea comunicațională din arenele publice, ilustrativă pentru problematizări, pentru relațiile de putere care se constituie între actori, precum și pentru practicile culturale instituționalizate.

„În acest volum, Mălina Ciocea ne propune o analiză sistematică a unei categorii analitice esențiale pentru cine dorește să înțeleagă acțiunile colective, practicile de mobilizare socială și mecanismele de formare a unor soluții decizionale: problema publică. Autoarea discută relevanța acestui concept pentru științele sociale într-o perspectivă interdisciplinară (sociologie, teorie socială, științele comunicării), pornind de la paradigme fondatoare (interacționism simbolic, constructivism, sociologie pragmatică), dar și de la o literatură recentă care abordează problemele publice în relație cu transformările comunicării mediate în cultura digitală. A reflecta asupra istoriei unui concept și a delimita, în același timp, noi posibile piste teoretice este un demers temerar pe care Mălina Ciocea îl realizează într-un mod asumat, riguros, cu autenticitatea cercetătorului care aprofundează în timp teme și interogații în domeniu.“

Prof. univ. Camelia Beciu

Vezi toate ştirile