Deadline-ul pentru trimiterea abstractelor este 31 Martie 2022.

Printati aceasta pagina

Ştiri

mar 30, 2017

Proiecție de film ”Aici...adică acolo” - Curs Semiotică, 4 aprilie


Proiecție de film ”Aici...adică acolo” |Curs Semiotică, 4 aprilie 2017

 

Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, în parteneriat cu UNICEF și Centrul pentru Jurnalism Independent organizează proiecția filmului documentar ”Aici...adică acolo”, ce va avea loc în data de 4 aprilie 2017, în cadrul cursului de Semiotică, în amfiteatrul A1, în intervalul 12:00 – 14:00.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa Prof. Univ. Dr. Dumitru Borțun, regizoarea Laura Căpățână Juller și Despina Andrei, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri, UNICEF în Romania.

”Aici...adică acolo” tratează un subiect actual și complex în societatea românească: situația copiilor lăsați în România,singuri sau în grija rudelor, în timp ce părinții muncesc în străinătate. Ideea proiecției s-a conturat din necesitatea de a aduce tema drepturilor copilului în zona academică și de a încuraja studenții să se implice în dezbateri pe această temă.

Filmul prezintă povestea unei familii din Maramureș. Ani şi Sanda sunt două fete care au crescut cu bunicii. Părinţii lor sunt la muncă în Spania, ca atâţia alţi români. Când au plecat, proiectul lor comun părea promiţător: cu banii câştigaţi în Spania vor construi o casă în care toată familia va fi fericită. După mai bine de zece ani, socoteala de acasa nu pare să se fi potrivit însă cu realitatea; iar casa e departe de a fi gata.

Laura Căpăţână Julle rle-a însoţit pe Ani şi pe Sanda timp de trei ani, urmărind cu delicateţe şi talent frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor. Aici… adică acolo este primul ei lung-metraj documentar. Un film despre o problemă globală văzută la microscop.

”Aici…adică acolo” a fost nominalizat pentru cel mai bun film documentar la Premiile Gopo 2013 și a obținut premiul Zilelor Filmului Românesc pentru lungmetraj la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2013. De asemenea, a fost selectat în competiția de documentarea Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de la Bianca Cheregi ([email protected]) și Raluca Ciochină ([email protected]).

 
 

Vezi toate ştirile