Deadline-ul pentru trimiterea abstractelor este 31 Martie 2022.

Printati aceasta pagina

Ştiri

mar 29, 2017

Lansarea a două noi programe postuniversitare - 30 martie


Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) anunță debutul a două noi programe postuniveristare de formare și dezvoltare profesională continuă:“Comunicare în sectorul medical” și “Discurs și adresare publică (Public Speaking)”. Menite să răspundă unor nevoi pregnante de perfecționare pe piața muncii, programele vor fi prezentate publicului joi, 30 martie 2017, la ora 19.00, sala multifuncţională de la parter, sediul SNSPA, Bulevardul Expoziției nr. 30A, București.

 

Evenimentul va fi deschis de Alina Bârgăoanu, Decan al Facultăţii de Comunicare și Relații Publice. Vor lua cuvântul, pentru lansarea programului “Comunicare în sectorul medical”, Florin Buicu, Preşedintele Comsiei de Sănătate, Camera Deputaţilor, Parlamentul României, Vasile Barbu, Preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor şi Loredana Dumitraşcu, medic şi specialist în comunicare în domeniul medical. Va prezenta programul “Discurs și adresare publică (Public Speaking)” lector univ. drd. Alexandru Cârlan.

Crizele majore survenite în sectorul medical în ultimii doi ani, care au captat atenția presei și a publicului (incendiul de la Colectiv, scandalul Hexi Pharma, cazul copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic în județul Argeș, sau recenta epidemie de rujeolă) au dovedit faptul că activitatea de comunicare are un rol vital. Dezvoltarea competențelor de comunicare pentru profesioniștii și managerii din acest sector poate contribui în mod decisiv la o mai bună gestionare a situațiilor de risc și criză, precum și la o comunicare cu mass-media eficientă, bazată pe principii etice și strategice. Programul “Comunicare în sectorul medical” răspunde nevoilor crescânde de perfecționare ale profesioniștilor din sectorul medical și are ca obiectiv creşterea gradului de constientizare a rolului comunicării instituţionale şi interpersonale în îmbunătățirea serviciilor medicale. Programul este proiectat pentru a umple un gol pe piața de formare, venind în întâmpinarea celor a căror meserie presupune un crescut  nivel  de  interacțiune  cu mass-media, pacienții, colegii și subalternii, instituțiile publice relevante, furnizorii de echipamente și materiale medicale etc.

Programul Discurs şi adresare publică (Public Speaking) se adresează celor care profesează sau au ca obiectiv o carieră în domeniul comunicării, consultanței (în diverse arii, de la IT la politică) sau al vânzărilor. În plus, programul este adaptat celor care ocupă sau vor să acceadă la poziţii de management (în mediul privat sau public), și pentru care discursul public este un element esențial al carierei. Pornind de la domeniile psihologiei comunicării, teoriei argumentării și retoricii, psiho-sociologiei persuasiunii, lingvisticii,  programul propune cursuri accesibile și aplicate ce permit formarea abilităților relevante pentru adresarea publică. Prin intermediul unor cursuri variate, atât ca tematică, dar și ca aplicații și manieră de organizare, programul are o abordare riguroasă, ancorată în științele comunicării, dar cu accent pe practică intensivă, dezvoltare de abilități și orientare spre nevoile particulare ale cursantului.

Ambele programe sunt organzate în 112 ore didactice și propun o gamă variată de cursuri și module practice, ce asigură dezvoltarea unor competențe și abilități concrete, cu aplicabilitate largă în activitatea profesională, în conformitate cu definirea domeniului profesional "Comunicare și relații publice" din Codul Ocupațiilor din România. Modulele se bazează pe expertiza academică a unor cadre didactice cu bună cunoaștere a disciplinelor relevante, dar și cu experiență în zona de formare și training.

Programele sunt acreditate de Ministerul Educației Naționale prin adresa nr. 2633/2634 din 29.11.2016. Diploma de absolvire a programului va fi un certificat de perfecționare profesională în specializarea comunicare și relații publice, emisă de Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, sub antetul Ministerului Educației Naționale.

Mai multe detalii despre cursuri, formatori și calendarul înscrierilor pot fi obținute accesând secțiunea studii - postuniversitar http://comunicare.ro/index.php?page=postuniversitar și la adresa [email protected]

Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA este una dintre instituțiile reprezentative de învățământ din România. Încă de la înfiintarea sa, și-a propus să formeze generații de experți în disciplinele comunicării, să ofere o punte de legatura către zona practicii și să ofere expertiză și soluții pentru diverse probleme sociale, prin intermediul programelor inovative de studiu și cercetare. Cu aproape douăzeci de ani în spate și câteva mii de absolvenți de care suntem mândri, nu mai suntem chiar o facultate tânără. Suntem însă la fel de dinamici ca la început, iar maturitatea ne dă încredere că le putem oferi studenților noștri programele de educație de care au cu adevărat nevoie.

 

Contact: [email protected]

 

Vezi toate ştirile