iul 12, 2019

Loredana Ivan, Președinte al ENAS (European Network of Ageing Studies)


Conf. univ. dr. Loredana Ivan, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, a fost votată președinte al ENAS (European Network of Ageing Studies), pentru mandatul 2019-2021. ENAS este principala organizație europeană în domeniul Ageing Studies, care reunește specialiști din domeniul știintele sociale și umaniste.

Organizația își propune să susțină  jurnale academice  care publică  articole în zona Ageing Studies, precum Age-Culture-Humanites – ACH Journal sau Ageing Studies Series – AS Series și să organizeze o serie de școli de vară și workshopuri pentru tinerii cercetătoti care activează în Ageing Studies. În acest sens, ENAS organizează anual două șoli de vară care antrenează participanți din întreaga lume și oferă burse pentru participanții din anumite țări (2 studenți de la SNSPA au primit  burse la școlile de vară Ageing Module at GUSEGG – Graz Austria și WAM summer school,  University of Gloucestershire, UK).

De asemenea, ENAS oferă anual premii pentru cele mai bune teze de master și doctorat în domeniul Ageing Studies, pentru cei care activează în domeniul ștințelor sociale și umaniste.

La fiecare doi ani, ENAS organizează  o coferință internațională cu peste 350 de participanți, în colaborare cu NANAS (North American Network of Ageing Studies). In 2021, conferința ENAS & NANAS se va desfășura la București, 6-9 Octombrie.

Loredana Ivan este chair European Network of Ageing Studies (ENAS) și face parte din reţeaua internaţională de cercetători ACT - Ageing Communication Technologies (ACT).  A reprezentat al România la EU - European Cooperation in Science and Technology, COST ACTION IS1402 Ageism - a multi-national, interdisciplinary perspective. Loredana Ivan a fost bursier Marie Curie (2003-2004) la Universitatea Groningen, Interuniversity Center for Methodology (ICS). A fost visiting researcher la Universitatea Humboldt din Berlin, Institutul de Psihologie (octombrie 2012-martie 2013). 

Cea mai recentă publicație Visual Ageism in the Media

Publicația a suscitat interes pentru The Age Buster

#RealizărileProfesorilorFCRP

 

Vezi toate ştirile